Aanjager voor energietransitie

smart-grid-tennet-homeslider-3-watt-connects

Watt connects stimuleert de transitie naar duurzame energie in Nederland. Het biedt een actief platform voor energieprofessionals, beleidsmedewerkers, leveranciers en (toekomstige) studenten. Het delen van kennis en ervaringen is een belangrijke drijfveer. Het doel is om verbindingen te leggen tussen de initiatiefnemers en participanten.

Watt is het doel?

  • Deelnemers kennis laten maken met de complexiteit van de energietransitie;
  • Vakgenoten enthousiasmeren door ervaringen te delen en ideeën te toetsen;
  • Innovatie en bedrijvigheid stimuleren, door mensen en partijen te verbinden;
  • Het energietransitieproces ondersteunen door onderzoeksresultaten te presenteren;
  • Simulatietools bieden;
  • De werking van nieuwe apparatuur en nieuwe diensten – in samenhang met andere technologieën – demonstreren.

Zien, testen en ervaren

De aanleg van energienetten en -systemen is kostbaar en er is nog weinig ervaring. Watt connects sluit hierop aan door de aanleg en ingebruikname op kleine schaal te simuleren en te demonstreren. Geïnteresseerden uit binnen- en buitenland zien, testen en ervaren hoe een slim energienetwerk er in de praktijk uitziet én wat het opbrengt. Denk aan een betere inpassing van duurzame energie, energiebesparing, kostenefficiëntie en een toekomstbestendige aanleg van de energie-infrastructuur.

‘Vonk voor regionale economische kracht’

Voor Gelderland, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Arnhem is energie en milieutechnologie (EMT) één van de speerpuntsectoren in het economische beleid. Om de economische potentie van deze sector waar te maken, is het belangrijk dat regionale samenwerking verbetert en dat deze leidt tot duidelijke – bij voorkeur (inter-)nationaal zichtbare – resultaten. Die ontstaan in eerste plaats door samenwerking tussen de aanwezige experts op het gebied van elektriciteit, gas en warmte.

Trekpleister

De ambitie is om het Watt connects-netwerk te ontwikkelen tot een trekpleister voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De betrokken partijen willen een toonaangevende rol spelen in Europa. Het open, innovatieve en internationale netwerkkarakter draagt hieraan bij. Watt connects wil kennis delen en samenwerken met anderen in de regio en Europa. Onze initiatiefnemers zetten hun connecties onder andere in met het regionale innovatienetwerk kiEMT en de vele internationale contacten die dit netwerk heeft opgebouwd.

Internationaal expertisenetwerk

Watt connects is onderdeel van het programma ‘Energie Made in Arnhem’. Dit  project van de gemeente Arnhem, maakt samen met inwoners en ondernemers meters op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, opwekking van duurzame energie en de ontwikkeling en stimulering van innovaties en werkgelegenheid in de energie- en milieutechnologie.

Nieuwsbrief

Partners

Is een initiatief van:

Is mede mogelijk gemaakt door: